Вартість природного газу по результатам торгівлі

Цель діяльності торгової Біржі УЕБ – генерування національних цінових орієнтирів на природні енергоресурси при використанні біржового інструментарію за участю забезпечення організаційних, правових та технологічних умов для найбільш кращого функціонування та розвитку ринкових енергоносіїв www.ueex.com.ua/rus/exchange-quotations/natural-gas/.

Це робить практично неможливим неконтрольований та необмежений ріст цін на енергоносії в Україні. «Українська енергетична біржа» – відкрита площадка, єдина в даний час Товарна біржа в Україні, яка є джерелом при генеруванні цін на природний газ та яка пропонує справедливі умови та ціни для всіх учасників угоди.

Формування оптових ринкових цін на газ, що складається з даних, які дають можливість популярним аналітичних агентствам(Bloomberg та ThomsonReuters) опиратись на показники біржи, що свідчить про гарантовану прозорість та безпристрасність.

Сформована вартість на газ в країні заснована на даних біржовихкотирувань ТБ «УЕБ» у зв’язку з конкретним щомісячним ресурсом. Ціни для фізичних осіб на куб газу генеруються на основі встановлених ринкових цін кожного календарного місяця та залишаються, іноді, на рівні гарантованої ціни. Підвищення та зниження цін напряму мають залежність від цін компаній, що займаються поставками та від тарифів на послуги з транспортування енергоресурсів.

Українська товарна Біржа на двадцяте січня 2021 року за результатами біржових торгів торгує новими даними про середні ціни на природних ресурсах.

Формула для розрахунку ціни для газового місячного ресурсу

Сума усіх угод (+ НДС) за купівлі тапродажу на ТБ »УЕБ» ділиться на суму всіх об’єктів купівлі-продажу (кількості) за весь період реалізації. Вартість газу = ((Ціна на хабе (EUR / МВтв рік) + середня вартість на транспортуванні) ( 3 EUR / МВт в рік.)) * 10,62 (коефіцієнт перерахунку МВт рік. ​​В м.куб)) * Курс EUR НБУ на дату + (4,45 (установлений тариф для пунктів входу системи газової магістралів Україну) * 1,45 (коефіцієнт для вказаної потужності на один сутки вперед) * Курс USD НБУ на потрібне число) + ПДВ.

Беручі до уваги результати торгів на ТБ «УЕБ» до початку нового газового місяця встановлена ​​середньозважена вартість місячного енергоресурсу для газового місяця продажі та поставки.